Σχετικά

Η ερευνητική ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού CoSyLLab του Πανεπιστημίου Πειραιά, σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία, διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα με τίτλο «Εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες». Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Εξατομικευμένη Τεχνολογικά Υποστηριζόμενη Μάθηση για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «American Spaces» της Αμερικάνικης Πρεσβεία στην Ελλάδα. Το εν λόγω έργο, ακολουθώντας τις εκπαιδευτικές πρακτικές που προτείνονται από το ευρωπαϊκό έργο INTELed (Innovative Training via Embodied Learning & multi-sensory techniques for inclusive Education), έχει σαν στόχο την ανάπτυξη και την πιλοτική εφαρμογή μιας εξατομικευμένης τεχνικής μάθησης για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, η οποία βασίζεται στην χρήση εφαρμογών φυσικής αλληλεπίδρασης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει δύο μέρη: αρχικά θα γίνουν ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες που εξειδικεύονται στα προγράμματα εξατομικευμένης μάθησης και θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Βασικός προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Dr. Robert Pasternack, former Assistant Secretary of Education at US Department of Education. Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο σχετικά με τη χρήση ψηφιακών παιχνιδιών φυσικής αλληλεπίδρασης για την επίτευξη εξατομικευμένων στόχων εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Διοργανωτές

Unipi logo

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

www.unipi.gr

Cosyllab logo

CosyLLab, Εργαστήριο Προηγμένων τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού

www.cosylab.gr

Embasy logo

Αμερικανική Πρεσβεία

Εγγραφή στο συνέδριο

Η είσοδος στο συνέδριο είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή έως και τις 12 Οκτωβρίου. Μπορείτε να κάνετε την ηλεκτρονική σας εγγραφή, μέσω της ιστοσελίδας μας. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Σκοπός του συνεδρίου

Σκοπός της ημερίδας είναι να προβληθούν οι καλές πρακτικές σχεδίασης προγραμμάτων εξατομικευμένης μάθησης και θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά με ειδικές ανάγκες συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικάνικων προτύπων IΕP (Individual Education Programs). Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής που εργάζονται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επαγγελματίες ειδικής αγωγής και θεραπευτές.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει δύο μέρη: αρχικά θα γίνουν ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες που εξειδικεύονται στα προγράμματα εξατομικευμένης μάθησης και θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Βασικός προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Dr. Robert Pasternack, former Assistant Secretary of Education at US Department of Education. Στο δεύτερο μέρος γίνει βιωματικό εργαστήριο σχετικά με τη χρήση ψηφιακών παιχνιδιών φυσικής αλληλεπίδρασης για την επίτευξη εξατομικευμένων στόχων εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι θεματικές του συνεδρίου
  • - Προγράμματα εξατομικευμένης μάθησης και θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
  • - Βιωματικό εργαστήριο σχετικά με τη χρήση ψηφιακών παιχνιδιών φυσικής αλληλεπίδρασης.
Τόπος διεξαγωγής

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία.

Διεύθυνση: Λ. Συγγρού 387, 175 64, Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9469600

Εγγραφείτε στο συνέδριο!